Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson: "MMA-ul este mult mai usor decat Jiu-Jitsu"

0 comentarii

Demetrious "Mighty Mouse" Johnson, fostul campion UFC la categoria Flyweight, si-a impartasit recent gandurile sale despre complexitatea Brazilian Jiu-Jitsu comparativ cu artele martiale mixte intr-un interviu la podcastul Unsubscribe.

Diferentele intre Jiu-Jitsu si MMA

Johnson a facut o afirmatie indrazneata chiar de la inceput, sustinand ca "Bataia este mult mai usoara decat Jiu-Jitsu". In lupte, exista un nivel de predictibilitate datorita pregatirii intense si analizei adversarilor. "Am trei luni sa ma pregatesc pentru tine. Pot sa ma uit la toate inregistrarile tale. Stiu care sunt tendintele tale, stiu care sunt greselile tale", a explicat Johnson. In contrast, Jiu-Jitsu introduce o multitudine de necunoscute, facandu-l mult mai dificil. "Nu stiu ce vei face. Asa stau lucrurile. Vom vedea ce se intampla."

Practicarea Jiu-Jitsu cu si fara gi

'Mighty Mouse' a discutat si despre diferentele dintre practicarea Jiu-Jitsu-ului cu si fara gi traditional. El a descris gi-ul ca fiind "mult mai dificil", mentionand complexitatile introduse de prizele si diversele garzi care pot fi folosite in gi. "Daca il pun intr-un lasso sau worm sau squid guard si nu a fost niciodata expus la asta, el va spune, 'Ce naiba este asta?'" a spus Johnson.

Experiente personale in antrenamente

Conversatia din podcast a continuat cu anecdote personale, inclusiv experientele lui Johnson la antrenamente cu un instructor brazilian cunoscut pentru curriculumul sau riguros bazat pe gi. DJ si-a amintit: "M-a distrus de parca n-ar fi avut adversar... in gi. Am scos gi-ul, a fost si mai rau. M-a distrus complet." Aceasta experienta umilitoare l-a facut pe Johnson sa aprecieze adancimea tehnica si provocarea mentala pe care o ofera antrenamentele cu gi.

Adaptarea la antrenamentele in gi

Johnson a discutat despre cum tranzitia la antrenamentele in gi dupa ani de practica fara gi i-a afectat performanta. El a subliniat importanta miscarii, spunand: "Miscarea este viata. Corpul in miscare ramane in miscare. Corpul in repaus ramane in repaus; moare." Aceasta filozofie este centrala in abordarea sa, fie ca se ocupa de BJJ sau MMA.

De asemenea, a observat imbunatatiri semnificative cand s-a intors la antrenamentele fara gi dupa antrenamente extensive cu gi. "Fac asta toata ziua, prind prize si trag, asa ca atunci cand ma intorc la no-gi, prind oamenii... si ma intreb, 'De ce mana ta nu se lipeste?' Pentru ca sunt obisnuit sa te prind asa," a remarcat el.

Schimbarea focusului

Pe masura ce cariera lui DJ progreseaza, el isi indreapta atentia catre BJJ, apreciind provocarile mentale si fizice pe care le ofera fara riscurile traumei la cap. "Nu vreau sa mai fiu lovit in cap. Vreau doar sa ma concentrez mai mult pe construirea brandului meu, sa ramân sanatos, sa petrec timp cu sotia si copiii si sa concurez," a declarat el.

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top