Originea triunghiului ca simbol al Jiu-Jitsu-ului

0 comentarii

Ai observat ca foarte multe academii de Jiu-Jitsu la nivel global folosesc triunghiul ca logo? Bruno Fugazza ne detaliaza povestea care sta in spatele acestui 'mister'.

Pentru cei care nu cunosc povestea din spatele acestui simbol, iata o explicatie succinta si originea acestui simbol al Jiu-Jitsu-ului!

Triunghiul Gracie este cel mai recunoscut simbol al vechii Academii Gracie, unde fratii Carlos si Helio predau Jiu-Jitsu. Triunghiul reprezinta o baza solida si stabila pe care un practicant de Jiu-Jitsu ar trebui sa o aiba, iar cele trei laturi reprezinta mintea, corpul si spiritul, cele trei componente ale Jiu-Jitsu-ului Gracie.

Conform lui Rickson Gracie, triunghiul depaseste aceasta simbolistica:

"Daca iti imaginezi un triunghi perfect in trei dimensiuni – in forma de piramida – poti vedea cum il poti impinge in orice directie si va ramane intotdeauna stabil. Isi recapata pozitia solida de fiecare data. Aplicarea acestui concept functioneaza in acelasi fel. Cand esti deasupra adversarului tau si ai trei puncte de contact, el te poate misca in jur, iar tu vei gasi cu usurinta al treilea punct. Indiferent cum sau unde te misca, vei reusi sa gasesti al treilea punct de sprijin al sau."

Utilizarea triunghiului a inceput datorita acestei imagini cu Maestrul Carlos Gracie si Helio Gracie intr-o demonstratie de Jiu-Jitsu, care a fost folosita pe coperta primei carti de instructiuni de Jiu-Jitsu, scrisa de Carlos si publicata in 1948 de Pongetti.

Observa cum pozitionarea corpurilor celor doi formeaza un triunghi perfect.

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top