Un Professor de BJJ le impune studentilor o taxa anuala pentru a le recunoaste centura

0 comentarii

Nick Stefan, o centura neagra respectata in Brazilian Jiu-Jitsu sub indrumarea lui Rigan Machado, a anuntat o schimbare de regula controversata in ceea ce priveste recunoasterea centurilor pe care le-a acordat. Anuntul a fost facut printr-un e-mail adresat tuturor studentilor sai de la Gracie Carlsbad si Gracie San Marcos, declansand o dezbatere in comunitatea BJJ.

Noua regula: Trebuie sa platesti pentru ca centura ta sa fie recunoscuta

Conform declaratiei, Asociatia de Centuri Negre a lui Nick Stefan solicita acum tuturor studentilor care au primit o centura sa trimita o cerere pentru a li se recunoaste oficial si onora 'culoarea centurii'. In timp ce abonatii actuali care se antreneaza la academiile sale sunt scutiti de taxe, fostii membri si studentii care nu mai sunt inscrisi vor trebui sa plateasca o taxa anuala de 50 de dolari pentru ca centura lor sa fie recunoscuta in continuare.

Declaratia lui Nick Stefan:

„Dragi studenti,

Acest mesaj este adresat tuturor studentilor cu centura sub indrumarea lui Nick Stefan la Gracie Carlsbad si Gracie San Marcos. Va rugam sa acordati cateva momente pentru a citi actualizarile si informatiile importante de mai jos:

Asociatia de Centuri Negre a lui Nick Stefan solicita trimiterea unei cereri (link in bio) pentru a va recunoaste si onora rangul.

Pentru studentii existenti: taxa anuala este zero.

Pentru non-membri: se va solicita o taxa de abonament anuala de 50 de dolari.

Va multumim pentru atentia acordata si pentru angajamentul vostru valoros fata de asociatia noastra. Haideti sa continuam sa muncim din greu si sa ne sustinem reciproc in calatoria noastra de Jiu-Jitsu! OSS.”

Haideti sa descifram impreuna ce inseamna acest lucru:

In termeni practici, aceasta noua regula inseamna ca orice student care a primit o promovare in centura de la Nick Stefan, dar care nu mai se antreneaza la una dintre academiile sale, trebuie sa plateasca 50 de dolari anual pentru a putea afirma oficial ca a fost promovat de el.

De exemplu, daca ai primit centura albastra de la Nick Stefan, dar de atunci te-ai mutat la alta sala sau ai incetat sa te mai antrenezi, va trebui sa platesti aceasta taxa pentru a continua sa recunosti acea promovare ca fiind legitima.

Cat de 'manevra' este aceasta miscare?

Comunitatea globala de BJJ este cunoscuta pentru accentul pus pe loialitate, respect si traditie. Deciziile de acest gen, care sunt vazute ca abatandu-se de la aceste valori, pot fi extrem de conroversate. Pentru unii, aceasta decizie ar putea submina increderea si respectul pe care il au fata de instructorul lor. Pentru altii, ar putea fi doar un pas necesar pentru a mentine integritatea liniei lor de centuri (a lineage-ului de BJJ).

Decizia lui Nick Stefan de a impune aceasta taxa anuala pentru non-membri si fostii studenti pentru a le recunoaste centurile este fara indoiala controversata. Desi ar putea avea motive valide in spatele ei, imaginea creata nu este favorabila pentru toata lumea.

Tu cum ai proceda daca ai primi un astfel de mail de la clubul la care te antrenezi?

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top