3 Sfaturi de la AJP Tour pentru a evita accidentarile in Jiu Jitsu Brazilian

0 comments

Sportul este sanatate, dar performanta inalta necesita grija. Cand vorbim despre sportivii care participa la competitii, ritmul antrenamentelor este mai intens, iar posibilitatea accidentarilor creste. In cazul BJJ-ului, una dintre primele si cele mai comune accidentari pe parcursul unei cariere este la nivelul articulatiilor mainii.

Un instrument esential in lupta cu gi-ul sunt prizele ferme care cauzeaza uzura inevitabila a articulatiilor degetelor si a musculaturii mainii.

Pentru a evita accidentarile premature la nivelul mainii si degetelor, specialistii AJP Tour va prezinta cateva sfaturi care pot fi utile in rutina voastra de antrenament. Merita mentionata importanta de a consulta un fizioterapeut specialist in cazul accidentarilor grave sau pentru mai multe detalii despre prevenirea acestora.

Iata sfaturile venite din partea AJP Tour pentru a evita accidentarile in BJJ - Jiu Jitsu Brazilian! 

3. Intensificati antrenamentele pentru antebrațe

Un exemplu clasic de prevenire a accidentarilor este intarirea muschilor, care reprezinta o parte cheie in a nu va rani sau in a reduce intensitatea efortului asupra muschilor si tesuturilor mai sensibile. In cazul mainilor, un antrenament bun al antebratelor este o optiune excelenta.

Pentru aceasta, exercitiile cu greutati usoare si repetitiile pentru antebrat pot ajuta la dezvoltarea musculaturii. Un alt exercitiu clasic este rotirea halterei, in care sportivul foloseste degetele si palma mainii pentru a roti o haltera grea, uneori cu o sfoara atasata la o greutate legata, in care practicantul trebuie sa insurubeze bara pentru ca greutatea sa se ridice, intoarsa de sfoara. Degetele si antebratele vor fi foarte solicitate in acest exercitiu. Merita sa incercati.

2. Modificati-va stilul de lupta si acordati timp de odihna degetelor

Planificarea game plan-ului pentru a castiga este o reteta obisnuita pentru competitii. Cu toate acestea, in afara turneelor, luptatorii trebuie sa-si diversifice stilul de lupta pentru a se dezvolta si mai mult.

In cazul celor care trag garda mai des, ei utilizeaza constant prize puternice in garda spider, garda lapel, garda lasso si altele. O optiune este sa incercati sa va schimbati stilul de lupta pe parcursul saptamanii si sa acordati putina odihna prizelor.

Un alt sfat este, atunci cand adversarul vostru rupe in mod neincetat prizele voastre, sa lasati gripul mai lejer si sa cautati o noua priza, evitand solicitarea intensa care va uza mainile. Luptati lejer, exersati alte pozitii si intariti-va skill set-ul in Jiu-Jitsu Brazilian.

1. No-gi, Nu-i Bai: Lasati gi-ul deoparte si recuperati-va putin

Singura modalitate de a va odihni prizele in antrenamentul de Jiu-Jitsu este sa eliminati si gi-ul. In antrenamentele no-gi, inpe langa completarea si sincronizarea pozitiilor diferite din stilul vostru, veti lasa inevitabil degetele si mainile sa se odihneasca pentru urmatoarea sesiune de antrenament cu Gi.

Profitati de ocazie pentru a intelege mai bine pozitiile corpului vostru si adaugati aceste cunostinte in antrenamentul vostru cu gi-ul. Un stil poate sa-l imbunatateasca considerabil celalalt, si viceversa.

Fie ca te antrenezi cu Gi sau No-Gi, BJJmall.ro iti pune la dispozitie cea mai variata si calitativa gama de echipamente si accesorii pentru arte martiale din Romania!

Spor la antrenamente si succes la competitii!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top