4 obiective de BJJ pe care sa le urmaresti in 2024!

0 comments
Ianuarie este in mod traditional momentul anului pentru obiective ambitioase de tipul "An nou, om nou".
In general, oamenii isi stabilesc obiective si le abandoneaza cam la trei saptamani dupa aceea. Dar combinand motivatia trecatoare care te inspira sa-ti stabilesti obiective initial cu disciplina de a merge mai departe este o cu totul alta mancare de peste care va da roade pe termen lung.
Pentru 2024, iti propunem 4 rezolutii excelente pentru a-ti imbunatati parcursul in BJJ
INCEPE CU OBIECTIVELE TALE
Asta se aplica oricarei rezolutii, nu doar obiectivelor de BJJ. Dar nu poti sa indeplinesti un obiectiv fara sa-ti stabilesti intai acel obiectiv. Secretul este sa fii foarte specific in ceea ce vrei sa realizezi. Odata ce te-ai decis asupra unor cateva obiective, noteaza-le.
Poate ca le pui intr-un caiet cu toate notitele tale de BJJ (daca ai un astfel de caiet, ceea ce iti recomandam). Poate le lipesti pe frigider cu un magnet. Pur si simplu pune-le undeva unde sa le poti vedea in mod regulat pentru a ramane in minte.
Daca ai dificultati in a gasi motivatia, intotdeauna e util sa te intorci la intrebarea "de ce". De ce ai inceput sa practici BJJ in primul rand? Unde te vezi pe tine insuti peste sase luni, un an, sau doi ani in viitor?
DEDICA-TE UNUI PROGRAM DE ANTRENAMENT
Aici intervine aspectul de disciplina. Motivatia te poate aduce doar pana intr-un anumit punct. In mod inevitabil, trebuie sa fii suficient de disciplinat pentru a depune efort, chiar si atunci cand este ultimul lucru pe care vrei sa il faci. Stai jos cu calendarul tau si noteaza toate sesiunile de antrenament la care planifici sa participi.
Fa acest lucru pentru cateva saptamani la rand. Apoi, prioritizeaza acele sesiuni ca si cum ar fi orice alta intalnire importanta. Cu exceptia cazului in care esti accidentat sau bolnav, mergi la antrenament. Fara consistenta, nu vei progresa. Pur si simplu nu exista alta modalitate.
URMEAZA-TI OBIECTIVELE PRINTR-UN STIL DE VIATA CURAT SI SANATOS
Nutritia, hidratarea, gestionarea stresului, somnul adecvat nu sunt doar componente necesare ale unui stil de viata sanatos. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru a-ti sustine toata munca depusa pe tatami. Gandeste-te la ele ca la piloni ai stilului de viata. Impreuna cu antrenamentele tale de BJJ, acestea te vor ajuta sa te apropii de acele rezolutii propuse.
Pune accent si pe gasirea unui echilibru in acesti piloni ai stilului de viata sanatos. Activitatile de mindfulness precum meditatia, stretching-ul, respiratia si yoga sunt esentiale pentru echilibrarea cerintelor fizice ale antrenamentului BJJ.
In plus, acestea te pot ajuta sa imbunatatesti recuperarea si chiar sa minimizezi riscul de accidentari.
PROVOACA-TE PE TINE INSUTI
Nimeni nu isi doreste sa fie in afara zonei sale de confort. Dar acolo se produce cresterea in orice domeniu, nu doar in BJJ.
Fie ca esti departe de zona ta de confort si tocmai ai inceput aventura ta in BJJ, fie ca esti un grappler experimentat caruia ii place sa ramana in zona lui de liniste si siguranta, intotdeauna exista oportunitatea de a te provoca.
Tu ce obiective ti-ai propus pentru 2024?

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top