5 sfaturi pentru a te mentine fizic sanatos in timpul sarbatorilor

0 comments
In timpul sarbatorilor, rutina ta de fitness va fi pusa la incercare. La TV vei vedea numai imagini cu sarmale, friptura, piure de cartofi si placinte la fiecare pauza publicitara. La serviciu, colegii tai ar putea veni cu platouri de prajituri festive si dulciuri facute in casa pe care vor sa le încerci.
Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa iti abandonezi complet rutina de sala, fitness sau exercitii fizice, chiar daca poate trebui sa faci cateva ajustari. Incearca aceste cinci sfaturi pentru a te mentine in forma in timpul sarbatorilor.
1. Miscare, miscare, miscare
Mentinerea activitatii fizice si miscarea ocazionala vor fi cheia succesului pe durata sarbatorilor, deoarece aceste activitati ard calorii. In timp ce exercitiile care iti ridica ritmul cardiac sunt excelente, si activitatea mai putin solicitanta este la fel de benefica. Fa lucruri mici pentru a ramane activ.
Urca scarile, parcheaza mai departe, plimba-te prin mall si fa cumparaturi. Poti chiar sa-ti setezi un reminder pe telefon sa te misti timp de 10 minute dupa fiecare ora in care stai jos.
2. Mentine o rutina (aproape) normala
Acesta ar putea fi singurul moment in care petreci timp cu multi oameni din familia ta dar si cu foarte multi prietenii, asa ca savureaza-l. S-ar putea sa-ti fie greu sa te tii de rutina, dar incearca sa te apropii cat mai mult de ea. Daca de obicei faci exercitii de cinci ori pe saptamana, fa de trei ori.
Daca stai intr-un hotel sau va aduanti la o pensiune, verifica sa vezi daca au un centru de fitness. Cea mai buna perioada pentru a face exercitii este dupa-amiaza. Este acel moment din zi cand temperatura corpului ta, sinteza proteinelor si timpul de reactie ating varful. Deci, bucura-te de sarbatori, mai dormi putin si apoi pune-te in miscare.
3. Fii realist!
Intelege ca sunt sarbatorile de iarna si ca ar trebui sa te bucuri de ele. Acesta este un moment pentru familie si prieteni. Nu fi prea aspru cu tine cand vine vorba de mancare.
Cu cat restrictionezi mai mult dorintele tale alimentare, cu atat vei dori sa mananci mai mult. Mananca mult din alimentele sanatoase servite la masa si bucura-te de portiuni mai mici din dulciurile mai putin sanatoase.
4. Bea multa apa
Apa nu numai ca iti alimenteaza intreg organismul si protejeaza articulatiile, dar iti si umple stomacul.
5. Prioritizeaza  somnul
Somnul joaca un rol important in fitness, iar multe persoane nu dorm suficient. Pentru o noapte de somn odihnitor, asigura-te ca patul tau este confortabil, opreste toate electronicele cu 1,5 pana la 2 ore inainte de culcare, mentine camera intunecata si limiteaza consumul de apa cu cel putin 45 de minute pana la o ora inainte de culcare.
Asculta muzica relaxanta daca ai dificultati in a adormi si tinteste intre opt si noua ore pe noapte.
Tu ce alte sfaturi ai mai adauga pe lista?

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top