AJP Tour - Ghid complet pentru toate competitiile AJP din 2024!

0 comments
Lansat la mijlocul lui noiembrie, sezonul 2023-2024 va continua sa ofere emotii fanilor luptelor si sportivilor pana la urmatorul ADWPJJC.
Dat fiind ca ne aflam acum intr-un fel de punct de pornire al sezonului, fiind un inceput de an nou, este probabil cel mai bun moment pentru un articol care sa cuprinda cele mai importante competitii pe care AJP le promoveaza pe tot parcursul anului 2024.
Cu Grand Slam-uri, Continentale, Nationals, Grand Prix si toate celelalte titluri care sunt puse in joc de catre organizatia AJP, merita sa va alocati putin timp pentru a analiza cum se diferentiaza fiecare turneu fata de celalalte si cum toate acestea va vor ajuta sa acumulati experienta in lupta si, desigur, acele puncte si premii care va vor duce cat mai sus in clasamentul general.  

Abu Dhabi World Jiu-Jitsu Championship (Locul 1 - 4000 puncte)

Acesta este cel mai mare turneu disponibil in cadrul AJP si actioneaza atat ca incheiere a sezonului anterior, cat si ca deschizator al celui urmator.
Intotdeauna organizat in Abu Dhabi, locul de nastere al organizatiei, ADWPJJC este foarte apreciat in comunitatea Jiu-Jitsu si atrage frecvent competititori din intreaga lume, toti dornici sa-si adauge cel mai important titlu in palmaresul lor.
Copii, juniori, amatori, maestri si, desigur, profesionistii sunt bineveniti sa-si puna Gi-urile pe ei, sa se alature campionatului si sa-si faca un nume in aceasta mare finala.
Competitia se incheie cu o ceremonie de inchidere si omagierea celor mai marcanti luptatori ai sezonului, cei mai buni sportivi care au concurat in competitiile AJP din acel an.
Totodata, aici se ofera si cele mai multe puncte din toate turneele.

Abu Dhabi Grand Slam Jiu-Jitsu World Tour (Locul 1 - 2000/3000 puncte)

Dupa cum sugereaza si numele, Abu Dhabi Grand Slam Jiu-Jitsu World Tour este un turneu global. Cu capitala Emiratelor Arabe Unite intotdeauna pe harta, ADGS viziteaza si locatii cheie din intreaga lume, favorizand in mod obisnuit tari cu conexiuni mai adanci cu arta gentila.
Rio de Janeiro, Miami si Londra sunt doar cateva dintre locatiile care au gazduit ADGS de-a lungul anilor, iar turneul cauta intotdeauna locuri noi pentru a acoperi cat mai multe zone geografice.
Merita retinut ca Grand Slam este un turneu doar cu Gi, in mod obisnuit avand loc un numar limitat de astfel de evenimente in fiecare an, si atrage in mod obisnuit cei mai buni sportivi pe care Jiu-Jitsu ii are de oferit.
Asadar, fiti atenti si nu lasati sa va scape printre degete sansa de a experimenta acest nivel inalt de competitie.

Abu Dhabi Grand Prix No-Gi (Locul 1 - 2000 puncte)

Daca vreti sa obtineti puncte majore si preferati sa luptati fara Gi, acesta este un turneu pentru voi. Abu Dhabi Grand Prix No-Gi va asteapta pe toti sa va puneti rashguard-urile pe voi si sa luptati pentru aur si glorie pe saltelele AJP.
Cu un premiu impresionant de 2000 de puncte oferit campionilor la categoria de aur, acesta poate fi turneul care va va plasa in fruntea clasamentelor generale la nivel global.
Cu toate acestea, merita mentionat ca Grand Prix No-Gi nu este intotdeauna disponibil, deci trebuie sa va asigurati ca sunteti pregatiti sa va inregistrati ori de cate ori apare urmatoarea editie.

AJP Tour Continental Jiu-Jitsu Championship (Locul 1 - 1400 puncte)

O alta competitie globala promovata de AJP, Continentalul, are un program mai previzibil, asa cum sugereaza si numele.
O data pe an, turneul ajunge in Asia, Africa si Europa, cu continentul american organizandu-se de obicei editii separate pentru America de Nord si America de Sud.
Continentalele obisnuiau sa fie doar o competitie pentru profesionisti, dar incepand cu sezonul 2022-2023, maestrii, amatorii si chiar juniorii pot concura acum, extinzand astfel raza turneului si oferind sportivilor sansa de a castiga si mai multe puncte.
Daca aveti nevoie de o motivatie suplimentara pentru a participa la una dintre Continentalele organizate de AJP, merita mentionat ca punctele castigate aici reprezinta o parte semnificativa a scorului vostru final in clasament.
In cele din urma, acestea sunt de obicei organizate pentru practicantii de BJJ cu Gi, dar au existat si situatii de Continentale No Gi, asa ca fiti atenti la orice anunturi referitoare la zona in care locuiti.

AJP Tour National Jiu-Jitsu Championship (Locul 1 - 1000 puncte)

Oferind un numar important de puncte si avand loc mai des decat campionatele precedente enumerate aici, Nationalele ofera o sansa buna de a castiga cateva puncte in plus fara a cheltui foarte mult pe calatorii.
Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste turnee au o lista mai larga de locuri pe care le viziteaza, cu evenimente organizate in tari mari si mici deopotriva, oferind sportivilor sansa de a lupta mai aproape de casele lor.
Tocmai de aceea, va asteptam si anul acesta la AJP Romania! Urmariti pagina oficiala pentru a afla cand incep inregistrarile pentru turneul AJP Romania din 2024!
Accesibilitatea, impreuna cu programul si punctele acordate, fac din Nationale unul dintre cele mai eficiente campionate de pe lista AJP.

AJP Tour Regional Jiu-Jitsu Championship (Locul 1 - 800 puncte)

Oferind 800 de puncte pentru campioni la fiecare categorie, Regionalele sunt o sansa buna de a acumula cateva puncte extra si, la fel ca Nationalele, fara a cheltui mult pe calatorii.
Sportivii de toate varstele, centurile si nationalitatile sunt mai mult decat bineveniti sa se inscrie si sa-si testeze abilitatile intr-un alt turneu AJP de inalta calitate.
Consultati calendarul oficial pentru a afla cand va avea loc urmatoarea Regionala in zona voastra.

AJP Tour International Jiu-Jitsu Championship (Locul 1 - 600 puncte)

Internationalele sunt constante pe tot parcursul anului. In timp ce ofera mai putine puncte decat toate celelalte evenimente enumerate pana acum, Internationalele compenseaza acest lucru cu consistenta, deoarece noi editii apar in toata lumea pe tot parcursul sezonului.
Daca va doriti sa concurati, probabilitatea este ca va exista o Internationala gata sa va primeasca pe saltelele sale in weekendul respectiv. Fie ca sunteti un atlet nou venit care isi doreste sa castige experienta sau un razboinic cu experienta in lupte care isi doreste sa-si mentina abilitatile ascutite, Internationala este intotdeauna o optiune sigura cand vine vorba de program.

AJP Jiu-Jitsu Festival (Niciun punct acordat)

Un turneu cu mize mici care nu ofera puncte si le permite sportivilor sa se concentreze exclusiv pe Jiu-Jitsu-ul lor, Festivalele sunt un punct de pornire excelent pentru competitori.
De obicei rezervate copiilor si juniorilor, acestea le permit uneori si maestrilor sa participe si ofera sportivilor un mediu mai putin stresant, dar oferind totusi emotia competitiei.
Nu va face minuni pentru pozitia voastra in clasament, dar ar putea fi exact ceea ce are nevoie Jiu-Jitsu-ul vostru, in special daca abia incepeti sa concurati sau daca ati stat departe de saltele pentru o perioada lunga de timp. Inregistrati-va copiii pentru un Festival si urmariti inceputul calatoriei lor prin arta blanda.
Merita mentionat ca, in timp ce aproape in fiecare weekend se intampla ceva, nu fiecare turneu la care luptati va fi luat in considerare pentru scorul vostru final in clasament.
Pentru mai multe informatii despre clasamente si cum functioneaza punctele in cadrul AJP, click aici!
Ne vedem la AJP Romania 2024!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top