Cum sa iti imbunatatesti somnul pentru a fi mai bun la BJJ

0 comments

Chiar daca in BJJ (Jiu Jitsu Brazilian) "a-ti lua somn" are si alte conotatii, in acest articol vom vorbi despre metode eficient de a avea un somn mai bun, mai odihnitor si mai eficient pentru organism.

Importanta somnului pentru progresul si performanta in arte martiale si in sport in general nu trebuie neglijata. Tocmai de aceea, pentru a-ti optimiza calitatea somnului, ai putea sa iei in considerare urmatoarii factori:

Creeaza rutine mai sanatoase de somn

A merge la culcare la aceeasi ora in fiecare noapte si a te trezi la aceeasi ora dimineata (inclusiv in weekend) este o modalitate excelenta de a crea obiceiuri bune de somn.

Odata ce un model de somn a fost stabilit, organismul tau va incepe sa se pregateasca natural pentru somn, facilitand adormirea ta intr-un mod mult mai rapid.

Trage cate un pui de somn

Sa tragi cate un pui de somn te poate ajuta la reducerea efectelor lipsei de somn in timpul noptii, asadar, nu este nicio problema sa dormi pentru cateva ore daca te simti obosit in timpul dupa-amiezii.

Creeaza mediul ideal pentru somn

Incearca sa faci dormitorul tau un loc relaxant, linistit, confortabil si intunecat. Evita mesele copioase, alcoolul, cofeina si dispozitivele electronice cu cateva ore inainte de culcare.

OPTIONAL: Foloseste lumina artificiala pentru a gestiunea rutinei de somn

Ca practicant de BJJ care poate isi doreste sa concureze la nivel mondial, s-ar putea sa trebuiasca uneori sa te lupti in fusuri orare diferite sau seara tarziu.

Nu vrei ca organismul tau sa se pregateasca pentru somn in timp ce te pregatesti pentru competitie, asa ca foloseste lumina artificiala pentru a crea cicluri zi-noapte si pentru a te pregati pentru evenimentele importante. Incepe perioada de aclimatizare cu cel putin doua saptamani inainte de evenimentul important, pe cat posibil.

Tu ce alte metode de imbunatatire a somnului folosesti?

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top