De ce 90% dintre cei care se grabesc sa obtina centura neagra in BJJ ajung sa renunte la acest sport?

0 comments
Daca practici Jiu Jitsu Brazilian (BJJ) de cateva luni, cu siguranta ai auzit discutii despre culoarea centurii pe care o poarta unii sau altii. Chiar daca pe fata, cei mai multi practicanti de BJJ vor spune ca ce culoare poarta in jurul braului nu conteaza, unii vor fi foarte preocupati de acest factor.
Graba de a avansa la urmatoarea culoare ii poate face pe unii oameni sa uite de bucuria de a se antrena, avand ca scop doar a obtine urmatoarea tresa, urmatoarea centura, urmatoarea "medalie".
Simon Hayes, centura neagra in BJJ si instructor la Carlson Gracie in Londra, Marea Britanie, povesteste despre cum ar trebui sa privim culoarea centurilor in aceasta arta martiala.
„90% dintre oamenii cu care m-am antrenat de-a lungul anilor, care erau disperati sa obtina centura neagra si ar fi facut orice pentru a primi una, au renuntat la a mai veni antrenamente. Au schimbat sali de antrenament de mai multe ori cand au considerat ca nu sunt promovati destul de repede. Mergeau la profesorii bine cunoscuti pentru faptul ca acordau grade usor. Cautau mereu drumul rapid.
Apoi, cand obtineau centura neagra, renuntau la Jiu-Jitsu. Iar acest lucru s-a intamplat din mai multe motive, cum ar fi:
1) Isi pusesera intreaga motivatie in obtinerea unei centuri, nu in bucuria si invatarea artei.
2) Cand, in cele din urma, primeau centura, pentru ca stiau ca au manipulat procesul, centura nu insemna atat de mult pentru ei pe cat credeau.
3) Ego-urile lor le spuneau sa nu se antreneze in cazul in care lipsa de siguranta din interiorul centurii lor erau expusa.
4) Cel mai bun sfat pe care il pot oferi este sa te concentrezi pe a deveni mai bun in jiu jitsu brazilian si sa lasi procesul de acordare a centurii sa decurga natural. Daca te masori in functie de cat de bun erai acum o luna si te concentrezi sa progresezi ca practicant de BJJ in loc sa fii competitiv cu ceilalti oameni din sala, vei avea parte de antrenamene si de o invatare mai sanatoase si mai placute.
Daca esti pasionat de a deveni mai bun, restul va veni de la sine.
Bucura-te de antrenament.
Osu.”
Pe tine ce te motiveaza cand pasesti pe saltele? 

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top