De ce Senseiul lui Jon Jones nu il promoveaza pe campionul UFC la centura maro in BJJ?

0 comments

Faptul ca Jon Jones nu este centura neagra in BJJ (Jiu Jitsu Brazilian) poate fi o veste surprinzatoare pentru multi pasionati de arte martiale.

Desi Jon "Bones" Jones este actualul campion UFC la categoria grea si considerat cel mai bun luptator de MMA din istorie, el este "doar" centura mov in Jiu Jitsu Brazilian.

Sensei Roberto Tussa de la Academia Gracie Barra, care il antreneaza pe Jon Jones, explica de ce nu vrea sa il promoveze pe luptatorul din UFC la centura maro. 

"Cred ca Jon are incredere in munca mea si in intrebarile pe care i le pun in ceea ce priveste intelegerea filosofiei care sa in spatele BJJ-ului. Sa spunem ca incercam sa aplicam lectiile din BJJ si in viata de zi cu zi, nu doar in MMA.

Simt ca Jiu Jitsu Brazilian este o influenta pozitiva pentru Jon Jones pentru ca il face sa simta umilitatea in mod zilnic," a declarat Roberto Tussa.

"Desi Jon este campion absolut in UFC, eu tot imi doresc ca el sa se antreneze cu gi-ul pe el, nu doar no gi. Exista numeroase tehnici care pot fi invatate doar cu gi-ul si acestea fac parte si ele din BJJ. 

Eu promovez toti studentii pe baza sistemului strict de gradare pe care il avem, cel ce sta la baza Gracie Barra. Consider ca pana nu se va antrena de cel putin 2 ori pe saptamana cu gi, nu va putea fi promovat la centura maro in Jiu Jitsu Brazilian," a concluzionat Sensei Tussa.

Tie ce stil de BJJ iti place mai mult? Gi sau No Gi

In cazul in care iti doresti sa achizitionezi cele mai moderne si calitative echipamente de BJJ, iti punem la dispozitie o larga selectie de Gi-uri si Rashguard-uri pentru Jiu Jitsu Brazilian.

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top