3 mari beneficii de a calatori prin lume pentru a participa la turneele de BJJ organizate de AJP Tour!

0 comments

AJP Tour este una dintre cele mai mari organziatii de Jiu Jitsu din lume, iar practicantii de BJJ profita de fiecare ocazie pentru a participa la turneu marca AJP, mai ales daca este in apropierea lor.

Avantajele sunt acumularea punctelor in clasamentul general mondial AJP Tour, lucru care te poate duce cat mai sus in aceasta ierarhie prestigioasa si... de ce nu... chiar si la un titlu de campion?

Avand in vedere ca AJP Tour pune in scena turnee peste tot prin lume, reprezentatii organizatiei si-au dorit sa vorbeasca despre 3 mari beneficii pe care competitorii le au daca participa la campionate de BJJ in mai multe locuri de pe glob.

Competitia in Jiu-Jitsu este un pas natural atunci cand cauti evolutie si crestere in sport. Te elibereaza din limitele de siguranta ale salii tale de antrenament, te confrunta cu adversari noi si provocatori si iti ofera perspective despre cum sa imbunatatesti multe aspecte ale stilului tau de lupta.

Cu toate acestea, atunci cand dezvolti obiceiul de a concura intotdeauna in aceeasi zona, recompensele nu mai sunt la fel de satisfacatoare. La fel cum te-ai obisnuit cu colegii tai de antrenament, vei ajunge sa te obisnuiesti cu aceleasi fete si strategii de fiecare data cand te afli pe tatami la o competitie.

Inovatia este cea mai rapida modalitate de a aduce imbunatatiri, deci are sens sa calatoresti pentru a concura, fiind cea mai rapida si eficienta cale de a-ti duce Jiu-Jitsu-ul la nivelul urmator.

Fete noi, provocari noi

O buna parte din motivele pentru care competitile sunt atat de utile in dezvoltarea BJJ-ului este elementul surpriza. De obicei, nu stii cu cine vei concura si cum va fi stilul lor de lupta, astfel incat te concentrezi pe imbunatatirea punctelor tale forte si incepi sa dezvolti strategii pentru a contracara punctele tale slabe.

Cu toate acestea, daca concurezi prea mult timp intr-un singur loc, in curand te vei obisnui cu adversarii tai, ceea ce te va face sa fii mai relaxat si iti va impiedica progresul in artele martiale. Daca alegi sa calatoresti, insa, vei vedea cat de vasta este cu adevarat lumea.

De fiecare data cand patesti intr-o tara noua, vei intra in teritoriu neexplorat si vei avea de-a face cu noi adversari. Acest lucru va contribui in mare masura la a te tine in alerta, mentinand intotdeauna lama Jiu-Jitsu-ului tau ascutita.

O ascensiune mai rapida in clasamentul AJP Tour

Unul dintre numeroasele avantaje pe care AJP le ofera sportivilor sai este posibilitatea de a lupta oriunde in lume. Intre Grand Slam-uri, Continentale, Nationale, Internationale, Regionale si Festivaluri, in fiecare weekend au loc mai multe turnee in intreaga lume, fiecare primind cu bratele deschise centuri colorate si negre, si, mai ales aici, fiecare oferind un anumit numar de puncte castigatorilor sai.

Acest lucru inseamna ca daca iti indrepti cariera competitionala in strainatate, vei castiga mai multe puncte decat daca ramai intr-un singur loc.

Vei acumula experienta si cunostinte tehnice de fiecare data cand concurezi impotriva unor adversari noi, ceea ce va duce la turnee din ce in ce mai bune pentru tine.

Descopera lumea

Exista multe tari pe glob, fiecare cu propria cultura, propriile traditii si un mod de viata unic. Toate aceastea te vor face sa traiesti noi experiente, iar vizitarea de locuri noi si imbogatirea perspectivei tale cu o viziune mai globala asupra vietii cu siguranta iti vor fi de folos in orice domeniu in care activezi.

Vei intalni constant oameni noi, ceea ce iti va permite sa construiesti o retea de conexiuni in comunitatea Jiu-Jitsu care poate duce la prietenii valoroase, potentiali parteneri de antrenament si chiar oportunitati de cariera. Fie ca vizezi sa devii un campion renumit sau doar vrei sa acumulezi mai multe cunostinte despre sport, calatoriile iti vor oferi toate instrumentele de care ai nevoie pentru a evolua.

Stand intr-un singur loc si dezvoltand o rutina in competitii, iti limitezi cresterea pe si in afara saltelelor de lupta.

Cautarea excelentei nu cunoaste granite geografice, asa ca profita de aceasta ocazie pentru a te inscrie la competitii in strainatate si incepe sa-ti imbunatatesti BJJ-ul chiar de astazi!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top