6 lucruri de care sa tii cont cand cumperi un GI. Cum alegi un kimono potrivit pentru tine?

0 comentarii
Daca esti nou in lumea artelor martiale, atunci nu-ti face griji, pentru ca ai ajuns fix in locul in care trebuie, mai ales daca iti cauti un GI (kimono) pentru antrenamente.
Achizitionarea unui gi poate parea mult mai dificila la inceput, deoarece nu cunosti marimile, materialele, brandurile de calitate din domeniu si alte aspecte pe care le vei intelege odata cu timpul.
Pentru a-ti face procesul de cumparare cat mai usor si sa ajungi sa ai un gi care iti vine bine, am efectuat o lista de 6 lucruri de baza de care ar trebui sa tii cont inainte de a da click pe butonul de "Adauga in cos"/"Cumpara".
1. Marimea
Marimea este probabil cel mai important lucru in alegerea unui gi potrivit pentru tine pentru ca in functie de acest factor, kimonoul achizitionat va fi fie prea mare si larg, fie nu te va cuprinde. In ambele situatii, acest lucru te va afecta la antrenamente si iti va crea o stare de disconfort continua.
Iti recomandam sa consulti ghidul nostru de alegere a marimilor inainte de a achizitiona un gi pentru BJJ (Brazilian Jiu Jitsu).
2. Greutatea si materialele 
Un lucru pe care probabil nu multi practicanti de BJJ il iau in considerare, dar care este foarte important de asemenea este greutatea si materialele din care este facut gi-ul.
Incearca sa alegi un material cat mai organic, deoarece acesta va fi mai sanatos pentru piele. In ceea ce priveste greutatea, cu cat gi-ul este mai dens croit, cu atat acesta va fi mai greu, ceea ce poate fi si un avantaj si un dezavantaj in acelasi timp.
Daca gi-ul este usor, te vei putea misca mai rapid in el si te vei incadra la proba cantarului mai repede, daca vei participa la competitii. Daca gi-ul este mai greu, te va ajuta sa iti dezvolti tehnica si in conditii mai dificile, dar si adversarului tau ii va fi mai greu sa aiba prize rezistente pe kimonoul pe care il porti.
3. Brandul
Desi nu este neaparat vorba de moda cand vorbim de jiu jitsu brazilian, dar brandul chiar conteaza, deoarece un gi de calitate te poate tine ani buni de zile, pe cand unele marci mai necunoscute se pot rupe sau deteriora mult mai rapid.
Tatami este unul dintre cele mai apreciate branduri la nivel mondial, fiind purtat de campioni in BJJ, dar si de simpli practicanti ai sportului din intreaga lume.
4. Culoarea
Cele mai populare culori de giuri sunt... ai ghicit, alb si albastru. Acest lucru vine din traditia artelor martiale, care initial folosea doar aceste doua culori, ulteriori adaugandu-se si negru, dupa care a aparut restul paletei de culori.
Alege o culoare care sa te reprezinte sau chiar modele inedite de gi-uri, care pot avea desene pe ele sau print camuflaj.
5. Gi-uri de competitie
De regula, in competitiile mari, de anvergura internationala si mai ales cele organizate de IBJJF (International Brazilian Jiu Jitsu Federation), gi-urile trebuie sa fie albe sau albastre, simple, curate si nu se permit patch-uri in unele zone.
Tocmai de aceea, trebuie sa ai in vedere acest lucru daca iti doresti sa participi la competitii cu gi-ul pe care urmeaza sa-l achizitionezi.
6. Pretul
Acesta este unul dintre factorii care cantaresc mult in alegerea unui gi, dar ce conteaza cel mai mult este calitatea raportata in timp, pentru banii pe care i-ai platit.
Se zice ca atunci cand cumperi ceva ieftin, cel mai bine te vei simti in momentul achizitiei. Atunci cand cumperi ceva scump, cel mai rau te vei simti in momentul achizitiei, dupa care va fi din ce in ce mai bine, pentru ca vezi ca produsul achizitionat isi merita banii.
Pe BJJmall.ro vei gasi gi-uri si echipamente sportive si casual pentru BJJ, pe toate gusturile si pentru orice tip de buget. Te asteptam cu drag sa ne scrii daca ai intrebari sau nelamuriri! Oss!

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top