Antrenorul echipei din NBA Boston Celtics, Joe Mazzulla, face BJJ pentru a ramane calm in situatii stresante

0 comentarii


Joe Mazzulla este antrenorul principal al echipei Boston Celtics din NBA, care se afla in drum spre castigarea unui nou titlu NBA – si practica Brazilian Jiu-Jitsu pentru a ramane calm in conditii stresante.

Antrenorul de BJJ al lui Mazzulla, Alex Costa, a vorbit cu The Atlantic si a explicat beneficiile Jiu-Jitsu-ului pentru a face fata situatiilor provocatoare:

"Odata ce ajungi intr-un strangulare, mintea ta o ia razna.

Ideea generala este ca, odata ce ajungi intr-o pozitie, o submisie (cu o amenintare) asupra corpului tau, va trebui sa iei decizii foarte rapide.

Primul lucru pe care il invata studentii este cum sa ramana concentrati si sa controleze panica care ar fi similara cu ce s-ar putea intampla intr-o situatie reala de stres, ce iti pune viata in pericol.

Practic, ceea ce facem aici este sa mentinem echilibrul si sa ne asiguram ca mentinem (mintea activa) pentru a gasi solutii tehnice pentru cazul fiecarei persoane."

Cu siguranta este o abilitate care ii va fi utila lui Mazzulla, pe masura ce Boston Celtics continua cu playoff-urile din NBA.

El a adaugat:

"Este vorba despre rezolvarea problemelor. Este vorba despre faptul ca te afli in situatii inconfortabile, in situatii pe care trebuie sa le evaluezi constant si sa iei decizii.

Si din nou, (disconfortul). Exista un citat grozav care spune ca trebuie sa cauti lucruri care sa iti elimine confortul.

Asta este unul dintre lucrurile pe care le caut: sa fiu provocat si sa pierd pentru a putea fi umil si sa invat mai multe despre mine, pentru a deveni mai bun pentru oamenii din jurul meu."

Pe tine cum te ajuta BJJ-ul in domeniul de munca si in viata de zi cu zi?

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top