Ce sfat are Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, pentru incepatorii in BJJ - Jiu Jitsu Brazilian?

0 comments

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg este deja bine-cunoscut ca un practicant pasionat de Jiu-Jitsu Brazilian (BJJ).

Zuckerberg a inceput sa se antreneze in aceasta arta martiala acum cativa ani si a continuat sa o practice in mod regulat de atunci. El a participat chiar si la competitii la care a castigat chiar medalia de aur.

Mark Zuckerberg prefera in mare parte abordarea no-gi in Jiu-Jitsu, concentrandu-se pe tehnici care pot fi aplicate fara utilizarea gi-ului traditional.

Aceasta forma no-gi este denumita uneori submission grappling si se concentreaza pe tehnici precum sufocarea si blocarea articulatiilor. El se antreneaza sub indrumarea instructorului principal al Guerilla Jiu-Jitsu, Dave Camarillo.

Intr-un interviu acordat in cadrul podcastului lui Lex Fridman, cand a fost intrebat ce sfaturi ar oferi incepatorilor in BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu), Zuckerberg a mentionat importanta controlului ego-ului.

"Esti batut de multe ori in BJJ."

"Nu poti trece peste tot prin forta. Cand compari BJJ cu provocarile de a conduce o companie, este asemenea primirii unui feedback foarte rapid despre ceea ce functioneaza sau nu."

Jiu-Jitsu este o arta martiala incredibil de satisfacatoare, dar poate fi intimidanta pentru incepatori.

"Jiu-Jitsu ar trebui sa fie o experienta placuta. Provocarile fizice si mentale aduc multe satisfactii. Asadar, mentine o atitudine pozitiva, munceste din greu si bucura-te de antrenamentele alaturi de colegii tai. Restul se va aseza de la sine in timp," a spus in incheiere Mark Zuckerberg.

Daca si tu iti doresti sa incepi sa practici BJJ, te asteptam cu cele mai calitative si moderne echipamente de Jiu Jitsu Brazilian din Romania!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top