Recomandarile AJP Tour pentru o dieta sanatoasa care te va face mai bun la Jiu Jitsu! Mananci mai sanatos, te lupti mai bine!

0 comments
Un sportiv adevarat pune presiune constanta pe propria persoana pentru a-si imbunatati calitatile sale in Jiu-Jitsu. Acest factor inseamna tehnica si pregatire fizica, dar si obiceiuri alimentare sanatoase. La urma urmei, o dieta echilibrata poate fi ceea ce ai nevoie pentru a merge mai departe in competitii sau pentru a putea trage mai tare la antrenamente.
Un maestru de Jiu-Jitsu a spus odata: „Un leu nu mananca mai mult sau mai putin decat are nevoie. Regele junglei trebuie sa fie gata sa lupte in orice moment”.
Filosofia din spatele citatului reflecta ca trebuie sa ne controlam atat calitatea, cat si cantitatea mancarii pe care o consumam, selectand optiuni mai sanatoase pentru a imbunatati modul in care organismului nostru se va comporta atat in viata noastra de zi cu zi, dar si in timpul unei competitii.
Gustarile bogate in zahar si alte alimente care contin grasimi hidrogenate afecteaza direct performanta, deoarece reduc oxigenarea corpului nostru si absorbtia nutrientilor importanti.
Chiar daca nu esti un concurent activ in competitiile de Jiu-Jitsu, sa nu crezi ca o dieta nesanatoasa nu te va afecta si la antrenamente.
Iata cateva recomandari utile venite din partea AJP Tour (Abu Dhabi Pro Tour) pentru a-ti imbunatati dieta chiar de azi:
  • Evita alimentele procesate bogate in zahar, grasimi si sare.
  • Pastreaza un program de alimentatie pentru a evita hranirea compulsiva si anxioasa.
  • Nu te grabi cand mananci. Fa-ti timp pentru a lua o masa in liniste si evita distragerile de atentie in timp ce mananci.
  • Iti plac dulciurile? Fructele sunt o optiune excelenta pentru a-ti oferi acel gust dulce pe care-l poftesti!
Practic, trebuie sa intelegi care sunt lucrurile care iti stau in calea unui stil de viata sanatos, mai ales in ceea ce priveste regimul alimentar si sa incerci sa gasesti alternative mai bune, mai sanatoase.   
Ca si in Jiu-Jitsu, gasirea unei diete sanatoase care sa se potriveasca stilului tau de viata necesita timp, teste si schimbari constante pana cand vei gasi variantele optime pentru tine.
Si cel mai important, nu uita sa mergi la antrenamente si sa te bucuri de fiecare moment petrecut pe saltele! Oss!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top