De ce ajuta sparringul pozitional si antrenamentele specifice in BJJ?

0 comments

Daca esti practicant de BJJ (Jiu Jitsu Brazilian), fie si de putin timp, vei observa ca sunt anumite tehnici care iti ies mai rapid si altele pe care le prinzi mai greu.

Aceste lucruri sunt perfect normale si fac parte din evolutia fiecarui practicant de BJJ si arte martiale in general, indiferent de nivelul de experienta pe care il ai in spate.

Brian Glick, centura neagra sub John Danaher si Renzo Gracie, explica care este importanta antrenamentelor specifice si a sparringului pozitional pentru a te imbunatati in pozitiile pe care nu le stapanesti (inca).

„A te gandi si a analiza anumite pozitii iti poate oferi o directie in BJJ, dar nimic nu poate inlocui timpul petrecut efectiv pe saltele, antrenandu-te in situatiile si pozitiile dificile pentru care cauti solutii,” a scris Brian Glick pe contul sau de Instagram.

Tocmai de aceea, acesta recomanda antrenamentele specifice, in care focusul principal sa fie pus pe pozitiile si tehnicile care nu iti ies la fel de bine.

Acesta incurajeaza practicantii de BJJ sa se puna in situatii incomode pentru ca numai astfel pot creste si isi pot imbunatati tehnica.

„Cand te scufunzi adanc intr-o problema deosebit de dificila, lucrurile pot parea ca se inrautateasc inainte sa se imbunatateasca... Dar nu te panica.

Probabil ca in sfarsit incepi sa vezi clar si direct zona pe care trebuie sa o imbunatatesti.

Daca poti face antrenamente specifice, in mod consecvent, vei descoperi ca vei avea noi perspective, modele, probleme si solutii cu care poti lucra imediat. S-ar putea sa suferi pe termen scurt... Dar vei creste pe termen lung.” a concluzionat maestrul Brian Glick.

In cazul in care si tu practici BJJ, noi iti punem la dispozitie cele mai moderne si calitative echipamente pentru Jiu Jitsu Brazilian din Romania! Spor la antrenamente!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top