Dupa peste 50 de ani de BJJ, Renzo Gracie a primit centura coral de la Rickson Gracie! (VIDEO)

0 comments

Dupa peste 50 de ani de BJJ, Renzo Gracie a primit centura coral de la Rickson Gracie! (VIDEO)

Sunt foarte putine centuri coral in lume si in relativ scurta istorie a acestei arte martiale, iar acum, Renzo Gracie este si el unul dintre posesorii acestei distinctii. 

Renzo Gracie este unul dintre cei mai influenti practicanti de BJJ din lume, lasandu-si amprenta pe modul in care acest sport a fost imbratisat de publicul larg si prin pregatirea mai multor campioni de-a lungul carierei sale.

In cadrul unei ceremonii din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Rickson Gracie i-a acordat centura coral nepotului sau, Renzo Gracie.Centura coral poate fi acordata doar centurilor negre care au 7 dani si care sunt centuri negre active de peste 30 de ani.  

Renzo Gracie a castigat ADCC in 1998 si in 2000, fiind inclus in ADCC Hall of Fame in anul 2022. De asemenea, acesta a luptat si in PRIDE, in UFC si in ONE Championship, iar in prezent este fondatorul si unul dintre antrenorii de la Renzo Gracie Academy din New York, unde au mai antrenat in trecut si fratii Ryan, John Danaher, Garry Tonon si Eddie Cummings.

Palmaresul in MMA detinut de Renzo Gracie numara 14 victorii, 7 infrangeri, 1 egal si 1 NC (no contest/meci anulat).

Renzo este nepotul creatorului acestei arte martiale, iar acum, la varsta de 56 de ani, a intrat in randul celor aproximativ 40 de detinatori de centuri coral.  

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top