Mackenzie Dern va participa din nou la competitii de BJJ incepand cu anul acesta!

0 comments

Luptatoarea din UFC Mackenzie Dern a fost considerata una dintre principalele competitoare feminine de Brazilian Jiu-Jitsu la nivel global pentru o buna perioada de timp, inainte de tranzitia sa la MMA, iar recent a dezvaluit planurile de a se intoarce la BJJ in 2024.

Maestrul BJJ Wellington 'Megaton' Dias, tatal lui Mackenzie, a introdus-o in Brazilian Jiu-Jitsu de la o varsta frageda, devenind una dintre cele mai promitatoare talente ale sportului dupa ce a castigat Campionatul Mondial al Federatiei Internationale de Brazilian Jiu-Jitsu la fiecare centura.

Dern fost promovata la centura neagra de catre tatal ei in anul 2012 si a devenit rapid una dintre cele mai bune din lume, plasandu-se frecvent pe podium la marile turnee IBJJF la nivel mondial in cadrul categoriei sale de greutate si in divizia open/absolute. Primul ei titlu mondial a venit in 2014, castigand Campionatul Mondial No-Gi IBJJF. A obtinut primul ei titlu mondial in gi in anul urmator, moment in care a castigat si un titlu mondial Abu Dhabi Combat Club (ADCC).

Dern a facut trecerea la Arte Martiale Mixte (MMA) in 2015 si a concurat in evenimente de grappling o perioada, dar a decis sa se concentreze complet pe cariera ei in MMA dupa 2017.

Acest lucru s-a dovedit a fi de bun augur, deoarece a ajuns una dintre luptatoarele de top din Ultimate Fighting Championship (UFC) in anul urmator. De atunci, ea a urcat constant in clasamentul categoriei strawweight, avand in prezent un record profesional de MMA de 13 victorii si 4 infrangeri, dintre care 7 victorii prin submisie.

Dern si-a exprimat recent dorinta de a concura din nou in Brazilian Jiu-Jitsu, dar aceasta este prima data cand stabileste o data concreta pentru a se intoarce la prima dragoste, mai exact, la sfarsitul anului 2024.

Ea si-a anuntat revenirea in competitiile de BJJ printr-un story pe Instagram:

"Cand ma voi intoarce la Jiu Jitsu, intentionez sa incep cu no gi. Incerc sa ma intorc in acest an, pana la sfarsitul anului. La sfarsitul anului, am un eveniment specific la care vreau sa particip. Asa ca deja incep sa ma antrenez pentru asta si da, sunt entuziasmata!"

Daca si tu esti interesata de echipamente BJJ feminin, te invitam sa tragi un ochi peste colectia noastra de GI-uri si Rashguards.

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top