Un roman a castigat o centura de campion in grappling in orasul lui Jon Jones, in Statele Unite ale Americii!

0 comments
Tudor Racotan, antrenor si competitor de grappling din cadrul Ronin Training Academy din Targu Mures, a obtinut un rezultat senzational la NAGA ALBUQUERQUE GRAPPLING CHAMPIONSHIP, din Statele Unite ale Americii!
Succesul lui Tudor Racotan inseamna enorm pentru fenomenul grapplingului din Romania, avand in vedere ca centura pe care a castigat-o a pus tara noastra la loc de cinste intr-un turneu extrem de prestigios la nivel nord-american.
Am reusit sa-i luam un interviu lui Tudor care ne povesteste despre intreaga sa experienta de la turneul care a avut loc in orasul lui Jon Jones si a celebrei academii Jackson Wink.
1. Ce inseamna pentru un sportiv din Romania sa participe la North American Grappling Association (NAGA) care este unul dintre cele mai mari si cele mai vechi turnee de grappling din lume?
Participarea la un asemenea concurs este ceva ce si-ar dori fiecare practicant de grappling indiferent de nivelul la care se afla. Pentru mine a fost o experienta unica pentru ca am intalnit adeversari de un nivel ridicat si am putut sa mi demonstrez mie unde ma situez in acest sport.
2. Ce rezultat ai obtinut? Cu cine ai luptat?
Am reusit sa ies campion la categoria 180-189 lbs (83-87kg) la nivel profesionist. In aceasta categorie am avut doua meciuri cu doi adversari foarte buni care pot sa spun ca m-au fortat sa dau tot ce am mai bun.
3. Ce crezi ca a contat cel mai mult in succesul tau?
In succesul meu cred ca unul dintre cele mai importante lucruri a fost sa nu renunt si sa merg tot timpul inainte. Am avut onoarea de a ma pregati la una dintre cele mai bune academi de grappling din lume "10th Planet Jiu Jitsu" si pot spune ca noi cei care venim din sporturile de contact din Romania avem un nivel ridicat de pregatire .
4. Care a fost cel mai greu obstacol din intreaga competitie?
Cel mai greu obstacol a fost primul meci unde am intalnit un adversar deosebit de bun acesta venind tot din lupte libere si am reusit sa castig meciul cu scorul de 3-0.
5. Competitia a avut loc in Albuqurque, New Mexico, in Statele Unite ale Americii. Aici se antreneaza si Jon Jones si este totodata si academia Jackson Wink, unul dintre cele mai puternice cluburi de MMA din lume. Se simte ca orasul este plin de pasionati de arte martiale?
Da, orasul este deosebit de dezvoltat pe ramura sportiva avand foarte multi luptatori de nivel mondial.
6. Ce urmeaza acum pentru tine? La ce alte competitii planuiesti sa participi?
Pentru mine urmeaza o mini vacanta dupa care voi reincepe antrenamentele in Targu Mures la Ronin Training Academy. Urmatorul concurs la care voi participa va fi in 2024 la Europenele de grappling.
7. Ce recomandari ai pentru toti practicantii de grappling, BJJ sau pentru cei care isi doresc sa inceapa sa practice arte martiale?
Pentru toti cei care sunt la inceput le recomand sa nu se opreasca niciodata din a merge la antrenamente si sa incerce sa fie mai buni decat au fost in ziua precedenta.
Cel mai important pas in perfomanta este sa nu te opresti indiferent de problemele pe care le ai pe parcursul pregatiri.

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top