AJP Tour - Participarea la competitii in afara: 3 lucruri de luat in calcul inainte de a calatori la un turneu international

0 comments
Fie ca esti centura neagra in BJJ sau un debutant neexperimentat cu planuri mari pentru cariera ta, a trai din Jiu-Jitsu Brazilian si a-ti construi un nume in cadrul sportului nu este un lucru tocmai usor. In timp ce totul este tehnic posibil chiar si daca lupti doar in tara ta de origine, este clar ca a participa la turnee in strainatate este o parte esentiala care iti va accelera considerabil progresul.
Pentru a incuraja cat mai multi practicanti de BJJ, profesionisti sau amatori, sa calatoreasca prin lume la turnee, cei de la AJP ofera 3 sfaturi importante care va vor face experienta de a fi strain intr-o tara noua mult mai usoara, ajutandu-va in acelasi timp sa va imbunatatiti la BJJ.
Ce vei manca?
O parte importanta a vietii de sportiv este sa ai o dieta constanta, cu proteine si alte substante nutritive esentiale pentru a-ti imbunatati conditia fizica si performanta generala. Dar cand ajungi intr-o tara straina, exista probabilitatea ca alimentele pe care le consumi zilnic sa nu fie atat de usor accesibile, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa trebuiasca sa te bazezi pe bucataria locala. Inainte de a zbura in alta tara pentru o competitie, aloca-ti timp sa cercetezi obiceiurile alimentare locale, cele mai comune alimente disponibile si valoarea lor nutritiva. Acest lucru iti va asigura ca vei fi bine hranit si sanatos atunci cand ajungi pe tatami. In plus, s-ar putea sa descoperi chiar si unele delicatese locale pe care sa le incerci si de ce nu, chiar sa le adopti in dieta ta de acum incolo.
Unde te vei caza?
La fel de importantă ca dieta ta este locul in care vei dormi pe durata competitiei. Chiar daca nu ramai in tara pentru mult timp, alegerea unei cazari potrivite poate face diferenta in turnee. Cel mai apropiat loc de locuit de sala desfasurarii competitiei nu va fi intotdeauna cel mai bun loc din punct de vedere al pretului sau confortului. Pentru a echilibra corespunzator fiecare aspect, planifica din timp si asigura-te ca iti calculezi bine optiunile inainte de a lua o decizie. O decizie pripita aici poate avea un pret mare asupra portofelului tau.
Cum vei ajunge la locul desfasurarii competitiei?
Cu mancarea si cazarea rezolvate, acum este momentul sa te gandesti la transport. Diferite tari au diferite monede, deci utilizarea transportului privat nu va fi intotdeauna cea mai buna optiune, mai ales cand transportul public este bine pus la punct. Dupa ce alegi locul unde vei sta, cerceteaza cele mai bune modalitati de a ajunge la locul desfasurarii competitiei si vezi daca ar putea exista anumite probleme cum ar fi vremea rea sau traficul excesiv. Evita orice disconfort ce poate aparea inainte de competitie pentru a ramana intr-un mindset potrivit.
In cazul in care planuiesti sa participi la competitiile organizate de AJP Tour in diferite tari, site-ul oficial al organizatiei ofera o harta cu locatia salilor unde se vor desfasura competitiile si cazarile cele mai apropiate, cu preturile afisate inclusiv in moneda ta locala.
Ce urmeaza acum? Sa te antrenezi constant si sa lupti pentur medalii de fiecare data cand ajungi pe tatami! Oss!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top