VIDEO. Maggie Grindatti Lira s-a retras din activitate dandu-si jos rashguardul si lasandu-l pe tatami!

0 comments

Maggie Grindatti Lira a ales Campionatul Mondial IBJJF No-Gi din 2023 ca scena pentru a-si anunta retragerea din lumea grapplingului profesionist.

Desi este o sportiva tanara (31 de ani) si are succese recente in competitii, inclusiv un bronz la Campionatul Pan No-Gi IBJJF si castigarea titlului de campioana Enyo la categoria sub 70 kg in acest an, Lira a decis sa se retraga din BJJ-ul competitiv.

Sportiva care reprezinta Tatami Fightwear a postat un video pe contul ei de Instagram, in care isi da jos rashguardul si il lasa pe saltele.

"ULTIMUL DANS

Ii vedem mereu pe cei care isi lasa centura jos si aleg sa se retraga, iar acum inteleg eliberarea si semnificatia acestui moment. Poate fi doar o bucata de material, dar pentru noi, sportivii, este armura noastra si fara ea nu mai putem lupta. Ca sportivi, ne predam armura sportului care ne-a oferit atat de mult, ca multumire. Lasam in urma toate orele petrecute pe tatami antrenandu-ne, zilele in care nu am vrut sa continuam, momentele in care ne-am intrebat daca sa credem in noi insine, cliseul sangelui, transpiratiei si lacrimilor si chiar bucata aceea de material care ne face sa ne simtim ca supereroi cand pasim pe tatami. Fie ca este vorba despre o centura sau despre un rashguard cu rang, fara acea bucata de material nu ar exista calatoria si singurul mod de a renunta este sa o lasam in urma, in locul in care am venit sa o castigam in primul rand.

Aceste tatamiuri, cele galbene și albastre. Aici a inceput cariera mea si zece ani mai tarziu se incheie tot aici. Cantitatea de timp, transpiratie, lacrimi, zambete si tot ce am lasat pe aceste tatamiuri, tot ce am daruit acestor tatamiuri si acestui sport, voi purta cu mine zilnic. Multi oameni au si vor mai pasi pe aceste tatamiuri, dar amprentele mele, eforturile mele nu vor fi niciodata egale in sensul calatoriei mele, planul meu este al meu si nimeni nu va putea sa mi-l ia vreodata.

Catre comunitate, nu exista ceva mai bun in lume. Si sunt onorata sa fac parte din ea si sa va am pe toti alaturi de mine in toti acesti ani.

Astept cu nerabdare sa las amprenta mea in alte moduri acum in sportul nostru si sunt entuziasmata sa continui sa impartasesc motivul meu cu voi si sa traiesc din nou aceasta calatorie frumoasa impreuna, prin amintiri."

Grindatti s-a retras scotandu-si rashguardul de la Tatami Fightwear si lasandu-l pe saltele, ceea ce ar putea fi versiunea No Gi BJJ de a lasa centura pe tatami (BJJ) sau de a lasa manusile in cusca, ca in MMA.

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top