"Brazilia si Abu Dhabi sunt foarte diferite de restul lumii", povestea lui Bogdan Ungureanu, romanul care calatoreste peste tot in lume pentru a face performanta in BJJ!

0 comments

Recent am avut ocazia sa stam de vorba cu Bogdan Ungureanu, un practicant de BJJ din Romania care isi urmeaza pasiunea peste tot in lume.

Din Abu Dhabi pana in Brazilia si oriunde considera ca are ceva de invatat, Bogdan Ungureanu va calatori din sala in sala pentru a deveni mai bun in Jiu Jitsu Brazilian.

1. De cati ani practici BJJ?

Practic jiu jitsu de 7 ani, incluzand mici pauze si perioada de pandemie.

2. Cum este sa reprezinti Romania peste tot in lume?

Romania este recunoscuta peste tot in lume cand vine vorba de acest sport. Pe oriunde merg si vorbesc cu oameni din lumea sportului de contact, in cele mai multe cazuri stiu despre Romania, datorita sportivilor care au ne-au reprezentat cu succes in judo, lupte, box s.a.m.d.

3. Care a fost cel mai greu turneu al tau de pana acum?

Pentru mine, Campionatul mondial prefesionist din Abu Dhabi ramane cel mai greu turneu, probabil si datorita faptului ca vine cu incarcatura psihica a titulaturii.

4. Calatorind in atat de multe tari si vazand cum este atmosfera in atat de multe alte sali de antrenament, ce poti spune ca este diferit fata de Romania?

Brazilia si Abu Dhabi sunt foarte diferite de restul lumii.

Au foarte multi sportivi care fac doar asta, la un nivel de-a dreptul profesionist, cu clase speciale pentru ei. La noi, si in general in Europa, sunt foarte putini sportivi care vor sa faca performanta, procentul ce mai mare din sali fiind de oameni care fac asta din placere, dupa munca. Unii dintre ei merg si la competitii, reusind chiar sa faca si performanta.

5. Unde vezi tu Romania ca nivel in BJJ mondial?

Nivelul de BJJ din Romania a crescut exponential in ultimii ani. Pot vedea un viitor in care pe podiumul marilor competitii va fi cel putin cate un roman.

6. In ce tara te-ai simtit cel mai bine primit la antrenamente/competitii?

Cel mai bine m-am simtit cu siguranta in Brazilia. Ei apreciaza foarte mult efortul pe care il depui pe saltea. Eu, fiind strain, pot spune ca i-am impresionat putin.

De obicei, strainii vin aici mai mult pentru concediu/vacanta si jiu jistu doar in trecere. Eu am venit cu gandul de a lua titlul mondial, lucru care se vede in timpul antrenamentelor.

7. Care este cel mai bun rezultat pe care l-ai obtinut?

Cel mai bun rezultat cred ca este clasarea pe nr. 2 in rankingul mondial, la centuri albastre, acestea incluzand toate categoriile de greutate!

De asemenea, as mentiona Campionatul Pan American la care am participat saptamanile trecute unde, din pacate, am pierdut finala la decizie de arbitru, intr-un meci foarte strans.

8. Ce sfat ai avea pentru oricine este la inceput de drum in Jiu Jitsu Brazilian sau pentru cineva care se gandeste sa se apuce de arta suava?

Sfatul meu pentru toti cei la inceput de drum este sa nu renunte niciodata la ceea ce le place sa faca cu adevarat, iar jiu jistu cu siguranta ii va invata foarte multe lucruri care pot fi transpuse in viata de zi cu zi si cel mai important sa se bucure de orice moment petrecut pe saltea pentru ca este unic.

Principalul focus sa fie calatoria in jj, nu destinatia!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top