Mikey Musumeci il submite pe Shinya Aoki cu submisia inventata chiar de catre maestrul japonez! (VIDEO)

0 comments

Campionul actual la categoria musca din ONE Championship la grapplingul de submisie, Mikey Musumeci l-a invins usor pe legendarul Shinya Aoki in gala ONE Fight Night 15, fortandu-l sa cedeze cu un heel hook interior extrem de dur la minutul 3:05 din confruntarea lor la categoria openweight, desfasurata la Lumpinee Boxing Stadium din Bangkok, Thailanda.

Submisia pe care Musumeci a aplicat-o este cunoscuta si sub numele de "Aoki lock", o miscare popularizata chiar de Shinya Aoki in apararea titlului sau DREAM la categoria usoara in 2010, in confruntarea impotriva lui Tatsuya Kawajiri.

"Submisia pe care am aplicat-o se numeste Aoki lock. Este un heel hook modificat, dar am invatat aceasta pozitie de la Shinya Aoki. Este submisia lui pe care el a inventat-o", a spus Musumeci dupa meci.

"Am folosit miscarea lui impotriva lui, deci este ca si cum maestrul invata de la elev. Am fost un mare fan al lui Shinya in copilarie, iar acum aplic pozitia lui asupra lui, pe care el a creat-o. Este uimitor. Shinya merita multa apreciere pentru faptul ca inca concureaza aici. El este un idol al meu pentru ca la 40 de ani inca se lupta si se provoaca constant la lucruri noi. Asta este semnul unui campion."

Musumeci, in varsta de 27 de ani, ramane neinvins in ONE Championship.

Nascut in New Jersey, el este considerat pe scara larga unul dintre cei mai buni grappleri din lume si a sugerat posibilitatea unui debut in MMA in viitor.

"Vreau sa continui sa invat si sa devin mai bun si, intr-o zi, sa fac MMA aici, la Lumpinee", a declarat Musumeci.

Daca si tu vrei sa te apuci de BJJ sau MMA, BJJmall.ro iti pune la dispozitie cele mai calitative echipamente pentru arte martiale. Spor la antrenamente!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top