Ryron Gracie vorbeste despre promovarea la centuri superioare: "Exista doua tipuri de persoane"

0 comments

Cand vine vorba de a fi gradat si a primi o centura superioara, multi practicanti de BJJ sunt extrem de bucurosi si totodata emotionati.

Altii pot considera ca nu merita centura pe care tocmai au primit-o, iar altii considera ca sunt de un nivel superior fata de centura pe care o poarta momentan.

Ryron Gracie explica ca exista doua tipuri de oameni cand vine vorba de promovarea la centura. Si acest lucru influenteaza in mare masura mentalitatea lor:

"Exista persoana care spune: „Stii ce? Nu sunt pregatit pentru urmatoarea centura. Nu-mi da o centura mov, nu-mi da o centura maro... Nu sunt suficient de bun inca.”

Aceasta persoana va continua sa se antreneze si o va primi atunci cand va fi pregatita. In prezent, exista si persoane care simt ca: „Stii ce? Port o centura mov, dar ar trebui sa am o centura maro! Pot sa inving acea centura maro si acea centura maro...

Acesti oameni devin mai precoupati de culoarea centurii pe care o poarta decat de evolutia lor in BJJ. Se streseaza si se intreaba mereu: de ce instructorul meu nu imi da urmatoarea centura?"

Pentru al doilea tip de persoane, Ryron are o intrebare importanta.

"Care este problema?"

"Intrebarea mea pentru tine este urmatoarea: care este problema daca continui sa porti o centura mov si sa fii o centura mov foarte buna si chiar sa invingi cateva centuri maro?

Care este problema cu asta?

Raspunsul este ca nu exista nicio problema! Bucura-te de faptul ca esti o centura mov, bucura-te ca esti bun si stii ca in cele din urma se va intampla.

Oamenii care ar trebui sa fie ingrijorati sunt cei care au centuri maro, pe care ii invingi purtand o centura mov."

Tu ce parere ai despre ce spune Ryron Gracie? Cum vezi tu promovarea la o noua centura in BJJ?

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top